Thomas Berg

Det är jag som är grundare av TBergFitness.

För 14 år sedan lyfte jag min första hantel. Efter den dagen har gymmet och vikterna legat mig varmt om hjärtat.

I takt med att mitt intresse för träning växte, ökade även mitt intresse inom kostlära, fysiologi samt hur människroppen fungerar. Jag har under dessa 13 år varit både överviktig, underviktig, ur form och i form (se bild). Jag har haft perioder i min träning då jag tävlat i bodybuilding väldigt målinriktat, för att ha perioder då jag fått kämpa för att hitta motivation att ens gå till gymmet.

Idag betyder träning för mig välmående, hälsa och ett utseende jag trivs med, vilket jag också tror är den punkt många vill uppnå. Att känna sig nöjd när man ställer sig framför spegeln.

Mitt sätt att arbeta Min målsättning

Jag lägger mycket vikt vid är att du som anlitar mig ska få en bra feedback och engagemang.

Resultatet åstadkommer vi ihop. Du står för den fysiska prestationen, jag levererar tillvägagångsätt och direktiv. Under hela periodens gång du har mig som coach, ska du känna att du närsomhelst kan komma och be om feedback, ha frågeställningar och få en bra respons.

Genom åren har jag jobbat med många olika individer, med helt olika förutsättningar och olika målsättningar. Alltifrån de med flera års träningserfarenhet som tävlar på elitnivå till de som aldrig varit på ett gym. Underviktiga/överviktiga. Yngre/äldre.

Alla är vi olika och fungerar olika. Vår förmåga att uppnå resultat på viss tid kan skilja mycket. Mitt jobb är att hitta det effektivaste sättet för dig att komma dit du vill, utefter dina förutsättningar, ingen annans.

Jämför dig med dig själv! ingen annan!

Mitt egna 5 minuters resultat!
Lyfter upp detta i ljuset igen. Resultatbilder, jämförelse, dåliga bilder, bra bilder.
Alla dessa bilder är tagna på mig vid samma tillfälle. Jag gör mig till för att se dålig ut bild 1, anstränger mig för att se bra ut bild 2. Jag gör mig till för att se dålig ut bild 3, sedan flexad för att framhäva min fysik bra bild 4.
Det är exakt samma kropp på alla bilder, min fysik har inte ändrats något under dessa 5 minuter, tro mig. Skillnaden är att jag på bild 1 och 3 släpper ut magen, slappnar av med dålig hållning, kontra spänner mig och håller en bra hållning samt ser gladare ut på bild 2 samt 4.

Dessa bilder på mig visar inget resultat jag åtsadkommit, utan bara olika sätt att framhäva min fysik. Bilder som tas med samma posering/hållning/vinkel visar resultat. Tyvärr finns många cirkulerande bilder av dåligt framhävda ”före” bilder med bra framhävda ”efter” bilder och kallas resultat.
Det är säkerligen en kombination av både resultat och bättre bilder. Men om bilder ska visa resultat låt dem göra det också anser jag. Så människor som kämpar slipper få en orealistisk uppfattning om vad som är möjligt att uppnå.

Vad hjälper jag dig med?

Kostupplägg

Skräddarsytt utifrån dina förutsättningar och fysiska målsättningar. Allergier, intoleranser, vegetariskt etc. Vi gör ett upplägg anpassat för dig, allt går att lösa.

Träningsupplägg

Med målsättning att bygga upp din fysik i sin helhet. Förbättra symmetri, stärka upp svagheter.  Ändamålsenliga direktiv för konditionsträning. Träningen kan anpassas både för gym samt hemma. Även fritidsaktiviteter / träning utomhus.

Viktnedgång

Ofta görs dieter och bantningsprogram alldeles för intensivt. Du går ner  i vikt snabbt och återfår den ännu snabbare när du återgår till normala matvanor. Dessutom är risken för att misslyckas stor då suget efter skräpmat/sötsaker blir ännu svårare att hantera när man äter för lite. Här är målet att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt i ett sunt tempo. Förbränna kroppsfett effektivt, utan onödiga förluster av muskelmassa. Så när dieten är klar kan du bibehålla de resultat du slitit för.

Viktuppgång

Vi vill bygga upp kroppens muskelmassa effektivt, utan onödiga ökningar av kroppsfett %. Uteblivna resultat i muskeluppgång eller oönskad ökning i fettvikt när man strävar efter att bygga upp sin muskulatur, bottnar i 9 fall av 10 i en bristfällig kost. Dålig sammansättning av näringsämnen samt fel mängder. För en kvalitativ viktuppgång krävs en balanserad, näringsrik kost, vilket är vad du får hjälp med här.

Välmående

Ett utseende du trivs med leder till både bättre självkänsla och glädje. En sund inställning till kost/träning bidrar även till din hälsa och välmående. Stärk dig själv, både in och utsida.

Mitt Engagemang

Min kunskap, feedback och tillgänglighet. Jag vill att du ska känna att du är i goda händer och får den hjälp du behöver. Inga frågor är för dumma. Problem är till för att lösas och jag lägger stor vikt vid att vara så tillgänglig jag kan för alla mina klienter.

Här når du mig!

Jag återkopplar till dig inom 24 timmar Mån-Fredag.
Samt i mån av tid under helger.
Alla frågor är välkomna!